Vizsgálj meg engem...

Öreghívők találkozója Csongoron

2001. szeptember 28., 02:00 , 37. szám

Második alkalommal került sor az öreghívők találkozójára Csongoron. Az öreghívő megnevezés elsősorban nem a résztvevők biológiai, hanem inkább a lelki korára utal. Ők azok a keresztyének, akik a háború környékén tértek meg, s azóta aktív tagjai az egyháznak. A találkozó fő témája az Isten elé állás volt, az önvizsgálat az Ige fényében. Az ország jóléte az Isten népétől függ, így az öreghívők feladatukat most a világbékéért s a vezetőkért való imádságban látják.

– A szupernagyhatalom a fegyverekben bízik – mondja Pocsai Sándor lelkész, a találkozó szervezője –, mi pedig abban, hogy az Isten imádság által fog lépni, emberi áldozat nélkül. Ezért imádkozunk most is, s a következő évet imahéttel kezdjük majd, mely során az újesztendő áldásaiért, a békéért fogunk Isten elé járulni.

Az előadások, evangelizációk mellett a beszélgetések, éneklések is hozzájárultak a 35 résztvevő lelki épüléséhez, valamint az ún. morzsaszedegetés, ahol megosztották egymással a hét áldásait. A találkozót úrvacsora zárta, s a remény, hogy jövőre ismét találkozhatnak.

– olasz –