A Galaxyban a sztárok olykor hajnalig buliznak

A sztárok szívesen lépnek fel Kárpátalján

2001. október 5., 02:00 , 38. szám

Kerozin, Anita, Kozmix, Blue, Animal Canibals, Help, V-Tech. Mi a közös ezekben a magyarországi popsztárokban? Mind felléptek már a salánki Galaxy Discobárban. De a sztárvendégeken kívül maga a Galaxy Discobár is más, mint a legtöbb kárpátaljai diszkó. Ja, és a legfontosabbak a hajnalig tartó fergeteges bulik, a hab- és housepartyk, amelyekért a fiatalok oly szívesen járnak ide a Beregszászi és Nagy­szőlősi járásból, de még Ungvárról és környékéről is. A sztárvendégek becserkészéséről, a Galaxy mindennapjairól és még sok egyébről beszélgettünk Albók Ödönnel, a Ga­laxy tulajdonosának édesapjával.

– Hogyan sikerül szerződtetni a sztárvendégeket?

– Több hírességgel is szoros kapcsolatban állunk, mivel korábban már Mátészalkán is volt diszkónk, ahol sokan megfordultak közülük. Persze nemegyszer maguk a sztárok is segítségünkre vannak, hiszen felhívják egymást, és elmondják, hogy lenne egy fellépés Kárpátalján. Gyakran beszámolnak egymásnak, hogy milyen jó az itteni közönség, milyen jó bulik vannak, és akadnak már olyan sztárok is, akik alig várják, hogy meghívjuk őket.

– Mennyibe kerül egy sztárvendég fellépése?

– Árban ugyanannyiért jönnek el, mint Magyarországon, ami kb. 2000-2500 hrivnyát jelent a félórás fellépésért, az egyéb költségekkel együtt. Megpróbálunk velük alkudozni, mert a mi disz­kónk 600 főt tud befogadni, míg a magyarorszá­giak olyan 2-3000 férőhelyesek. Viszont ha figyelembe vesszük, hogy ez számukra külföldi fellépés, örülhetünk, hogy ennyiért elvállalják. Engedjék meg, hogy egy kicsit dicsekedjek: az eddig fellépő sztárok mindegyike legalább egy órát töltött a színpadunkon a szerződésben előírt 30 perc helyett. Sőt, akadtak olyanok is, akik egészen hajnalig buliztak a közönséggel együtt.

– Hány vendégük van egy-egy este?

– Ez attól függ, hogy mennyire népszerű az előadó, aki azon az estén fellép. Például a Blue neve nem volt annyira ismerős, s bár fergeteges bulit csináltak, még­is csak az átlagos két-háromszáz fős közönségünk volt. Viszont a V-Tech vendégszereplésekor mintegy 750 ember tom­bolt a teremben. Nagyon sok fiatalt már nem is tudtunk fogadni.

– Hetente láthatjuk a diszkó plakátjait az utcán. Ki tervezi ezeket?

– A plakátokat itt hely­­ben tervezi a fi­am, aki egyben a Galaxy tulajdonosa és D.J.-je is. Hetente háromszáz plakátot szórunk ki, főként a környező falvakban.

– Nemrégiben még hab­par­tyt is rendeztek. Mi ez?

– Létezik egy gép, amely­ ontja magából a habot. A hab természetesen nem hagy foltot a ruhán, bár átnedvesíti azt.

– Tetszett a fiataloknak?

– Eleinte ódzkodtak, de végül nem akadt olyan vendégünk, aki ki ne próbálta volna. Sok fia­talnak az volt a véleménye, hogy a habparty jobb buli, mint a sztárvendégek fellépése. A nagy sikerre való tekintettel jövő nyáron is lesz habparty, mert hát nedves ruhában se ősszel, se tavasszal nem kellemes hazamenni.

kz