Zápszony – Egyházi csapat 2:0

Jótékonysági futball

2001. október 12., 02:00 , 39. szám

Vasárnap rendhagyó futballmérkőzés színhelye volt Záp­szony, ahol a Kárpátaljai Református Egyház nemrég alakult válogatottja és a helyi focicsapat barátságos mérkőzésére került sor.

Lelkesedésben egyik csapatnál sem volt hiány. A helyi csapat azonban a nagyobb rutinból adódóan uralta a pályát, és az első félidő végén meg is szerezte a vezetést. A jól védekező, ám gólhelyzeteit rendre kihagyó lelkészcsapatnak a szünetet követően sem sikerült egyenlítenie. A zápszonyi csapat kisvártatva második gólját is meg­szerezte, ami egyben a győ­zelmet jelentette számukra.

– Csapatunk, melyet lel­ké­szek, teológusok, misszionáriusok és presbiterek alkotnak, mindössze két hónapja jött létre és edz heti rendszerességgel, hogy bekapcsolódhassunk a Magyarországon több éves tradícióra visszatekintő jó­­tékonysági ver­senybe – mondta el lapunknak a mér­­­kőzést követően Ta­rac­közi Ferenc beregszászi beosztott lelkész. – Jelenleg a Mefiboret nevű felvidéki lelkészcsapat elleni mérkőzésre készülünk, melyre novemberben kerül sor, előreláthatólag Sárospatakon. A találkozó bevételét terveink szerint az elhagyott csecsemőket megsegítő Sámuel Alapítványnak szánjuk

P. Zs.