Kárpátaljai sztárok élőben

Magyar zenészek találkoztak Beregszászban

2001. november 2., 01:00 , 42. szám

Második alkalommal biztosított helyszínt a Beregszászi Járási Művelődési Központ a Kárpátaljai Könnyűzenei Találkozónak, mely idén hetedszer került megrendezésre a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség és a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma jóvoltából. A találkozó megnyitó részében Kovács Miklós parlamenti képviselő, a KMKSZ elnöke kívánt a megjelenteknek jó szórakozást, mondván: a munka után megérdemelt a pihenés és szórakozás.

A közönség félóránként más-más együttes és előadó műsorában gyönyörködhetett, a dalok számos nyelven és műfajban, de kizárólag élőben hangoztak el.

Az idősebb korosztály képviseletében a nyugdíjasklubok léptek színpadra. A beregszászi Petőfi Sándor Nyugdíjasklub zenekarának műsorában egy cigánytánc is szerepelt. Munkácsról két együttes érkezett: a KMKSZ alapszervezetének kisegyüttese és a nyugdíjasklub Nosztalgia zenekara. Baleckij Volodimir, vagy ismertebb nevén Pitkin, énekeivel, verseivel, anekdotáival szórakoztatta a közönséget. A Forte együttes után Pincés Andzselika, a Kárpátaljai Magyar Dalverseny kétszeres győztese lépett színpadra. A Nosztalgia zenekar csillogó szemű énekesei a közönség kérésére ráadást is adtak, csakúgy az Integrál együttes két impulzív tagja is, akik a hideg ellenére meg tudták mozgatni a vért a nézők ereiben. Két ének erejéig a zenekar legtöbbször háttérben munkálkodó „menedzsere”, Babics János is mikrofon elé állt.

A rendezvény végén Imre József, a Beregszászi Járási Művelődési Központ igazgatója és Hor­kay Sámuel, a KMKSZ városi alapszervezeté­nek elnöke köszönte meg a fellépő együttesek részvételét, valamint az egybegyűltek kitartását. Riskó György, a KMKSZ kulturális titkára azzal a reménnyel búcsúzott el a közönségtől, hogy jövőre ugyanígy találkozhatnak kedvenceikkel.

O. T.