Drámába fulladt italozás

Fejbeverte, majd felgyújtotta áldozatát a hajléktalan

2001. november 16., 01:00 , 44. szám

Brutális gyilkosságot követett el egy beregszászi hajléktalan. A férfi a Vérke-híd alatti egykori céllövölde lepusztult épületében felgyújtotta élettársát, aki belehalt égési sérüléseibe.

A helyszínre kiszálló nyomozókat fojtó, égett szag fogadta. Az összeégett holttestre a bejárati ajtó mellett találtak rá. A helyiségben lévő heverőn még rongydarabok füstölögtek, továbbá öt üres vodkásüveget is találtak a helyszínen.

Mint Vitalij Roman, a beregszászi járási ügyészség nyomozója a Kárpátaljának elmondta, a holttest boncolásakor megállapítást nyert, hogy a halál a súlyos, másod- és harmadfokú égési sérülések és a fellépő sokkhatás következtében állt be.

A gyanúsított még aznap jelentkezett a rendőrségen, s vallomást tett. Elmondta, hogy egy ideje együtt élt az áldozattal a híd alatti helyiségben. Mindketten guberálással foglalkoztak, gyakran italoztak együtt. A férfi szombaton délután öt óra körül tért vissza a guberálásból. Arra kérte „élettársát”, igyon vele, ám az elutasította a kínálást, szitkozódni kezdett. A veszekedés később verekedéssé fajult. Ennek hevében a férfi egy vascsővel többször lesújtott az áldozat fejére. Ezt követően elővett egy, a szemét között talált, gyúlé­kony folyadékot tartalmazó üveget, s annak tartalmát a nőre öntötte, majd felgyújtotta. Az égő nő ekkor még felállt, de már csak a bejárati ajtóig jutott el, ahol megbotlott és összeesett. A férfi ezután távozott a tetthelyről.

A törvények értelmében a tettesre 7-től 15 évig terjedő börtönbüntetés szabható ki.

Baráth József