A parlamenti képviselő hegyvidéki településekre látogatott

2001. december 7., 01:00 , 47. szám

Kovács Miklós, a 72. számú Beregszász központú választókerület parlamenti képviselője a nagyszőlősi járási Hizsán és Csornán találkozott választóival.

A szóban forgó települések lakói olyan problémákkal fordultak a képviselőhöz, melyek megoldása nem tűr halasztást. Hizsán például siralmas állapotban van az óvoda, ahol jelenleg egy romos épületben két különböző korosztályú csoport kénytelen összezsúfolódni. Az új óvodaépület hajdan megkezdett építésének folytatására nem sok remény mutatkozik. Továbbá a közelmúltban forgószél söpört végig a falun, mely több ház tetőzetét megrongálta. Az emberek kártérítést szeretnének kapni.

Csornán arra panaszkodtak a lakosok, hogy elhanyagolt állapotban vannak az utak. A Királyházára vezető útszakaszon például hatalmas gödör tátong, mely megnehezíti a közlekedést. Az egészségügy problémáiról a helyi orvos tájékoztatta a parlamenti képviselőt. Mindkét községben felvetődött a földgáz bekötésének problémája is. Az említett példák arról vallanak, mutatott rá Kovács, hogy az emberek zömében olyan kérdésekkel fordulnak a képviselőhöz, melyek a helyi önkormányzati szervek hatáskörébe tartoznak, s ezzel kapcsolatban hangsúlyozta: csak abban az esetben segítheti elő egy-egy ügy elmozdulását a holtpontról, ha az érintett választók írásos folyamodványa alapján járhat közben az illetékeseknél.

Terítékre kerültek a törvényhozási munkával kapcsolatos kérdések is. A csornai polgármestert például érdekelte a képviselő véleménye az új földtörvényről, és természetesen sok kérdés hangzott el a közelgő választásokkal kapcsolatban.

K. E.