Karácsonyi akciók

Adni jó

2001. december 21., 01:00 , 49. szám

A karácsonyt a szeretet ünnepeként tartjuk számon, amihez egyre inkább hozzátartozik a betegek, árvák, elesettek felkarolása, a hajléktalanok és nincs­telenek megsegítése.

Az Új Élet szervezet által patronált munkácsi rokkant gyermekek és családjaik december folyamán a Dorkas Alapítvány támogatásával jutnak ünnepi egységcsomagokhoz – tudtuk meg az alapítvány vezetőjétől, Fodor Gusztáv református lelkésztől. Az alapítvány két további akció keretében minden magyar tannyelvű általános és középiskolába eljuttat egy-egy világtérképet, valamint minden alsó tagozatos, református hittanra járó gyermeket megajándékoz egy, a Jézus életét bemutató evangéliumok alapján íródott gyermekkönyvvel.

Ezzel párhuzamosan az adventi hetek idejére a Dorkas rendhagyó gyűjtési akciót hirdetett, melybe számos ungi gyülekezet (Bátfa, Szürte, Rát), de Visk, valamint Dercen is bekapcsolódott, hogy az ünnepek idején ruhaneművel, édességgel, játékkal lepjék meg a tiszakeresztúri, császlóci, valamint perecsenyi gyermekotthonok neveltjeit.

A Kárpátaljai Református Egyház Diakóniai Osztálya az ünnepek alatt sem szünetelteti a rászorulók meleg étellel való ellátását, ezenkívül karácsonyi egységcsomagok is készülnek részükre.

Az árvízkárosultak számára karácsony előtt néhány ún. „folytonégő” kályhát is szétosztanak Mezőváriban, Csetfalván és Orosziban – tájékoztatta lapunkat Nagy Béla, a diakóniai osztály vezetője.

A római katolikus egyház Caritas szervezetei december folyamán több száz élelmiszercsomagot juttattak el a rászorulókhoz. A nagyszőlősi központ az ünnepek ideje alatt is gondoskodik a szükséget szenvedők napi ételadagjáról. A nemes akció mintegy száz személyt érint.

P. Zs.