Sok finomság és vidámság...

Beregszászi vállalkozók bálja

2001. december 21., 01:00 , 49. szám

Hatodszor került megrendezésre a beregszászi vállalkozók bálja december 14-én, melynek ez alkalommal a Fehér Kő étterem adott otthont. A város egyik legrangosabb társasági eseményén az idén több mint száz bálozó pár vett részt, a vendégek sorában pedig ott volt többek között Szakács Zoltán (képünkön) magyar és Vla­di­mir Lavo szlovák főkonzul, Kovács Miklós parlamenti képviselő, valamint jelen voltak a Beregszászi Járási Tanács és a közigazgatási hivatal vezetői.

Az est házigazdájaként Galaj­da József, a Beregszász 900 éves Városvédő Alapítvány elnöke köszöntötte az egybegyűlteket, majd a régió énekes, zenész és táncos tehetségeinek színes műsora következett. Kis késéssel bár, de az est sztárvendége, a V-Tech együttes is színpadra lépett.

Ami az esemény gasztronómiai részét illeti, a vállalkozók igyekeztek kitenni magukért. Némi ízelítő az ünnepi vacsora kínálatából: kaviár, tonhalmáj, ruszli, sertésköröm-kocsonya, sertéspecsenye vállalkozók mód­ra, báli töltött káposzta. A vendéglátók persze az ital- és desszertfélékkel sem fukarkodtak.

A bál fő látványosságát a hölgyek jelentették. Klasszikus báli ruhát kevesen viseltek, zömében az egyenes vonalú, ám itt-ott annál „látványgazdagabb” nagyestélyik vonzották a férfitekinteteket. Az aktuális trendnek megfelelően, a ruhák esetében a vörös és annak árnyalatai uralkodtak, míg a frizurák között a csupa bodor–csupa csillám hajköltemények hódítottak. A férfiak viseletét egy-két frakk kivételével kizárólag a hagyományos öltönyök jelentették, és érdekes módon, itt is inkább a világos színek domináltak.

A bálanya szerepe idén Pufler Annának jutott, a bál királynője címet pedig Bozsár Antóniának ítélte a „szakmai zsűri”(azaz a tíztagú szervezőbizottság), míg a bál hercege ezúttal Péter Csaba lett.

Az est folyamán sor került továbbá a város szépítésében tevékenyen résztvevő személyek, valamint a kultúrát, művelődést és sportéletet támogató vállalkozók ünnepi-tréfás „kitüntetésére” is. A köszönőlevelek és Mecénás-díjak mellett idén első alkalommal egy Életmű-díj is átadásra került, melyet az alapítók Csanády György írónak ítéltek oda.

Idén is a tombolasorsolás idején hágott tetőfokára a hangulat. A fődíjat, a Thompson színes televíziót Szakács Zoltán magyar főkonzulnak juttatta a szerencse, aki nyereményét a 4. Számú Kossuth Lajos Középiskolának ajánlotta fel. Példáját követte Bo­zsár Jenő vállalkozó is, aki az általa nyert mikrohullámú sütőt ajánlotta fel a benei gyermekotthonnak, ígéretet téve egyszersmind némi „belevaló” mellékelésére is.

Ezt követően már kizárólag a mulatásé volt a főszerep, amit az Aca-demia együttes zenéje, valamint az éjfél körüli tűzijáték festett alá.

– farkas –