Két fiú és egy kislány 2002 első újszülöttei

Az új év első apróságai

2002. január 11., 01:00 , 52. szám
Barta Karolina és Vivien

Mozgalmasan telt a szilveszter a megyeszékhely szülészetén, melynek két osztályán december utolsó napján öt, míg az év első napján tíz gyermek született (ez utóbbiak között hat lány és négy fiú). A két legelső baba – egy ungvári kislány és egy kustánfalvai kisfiú – érdekes módon egy időben, kijevi idő szerint 0 óra 50 perckor „érkezett”. Mindketten egészségesek, születési súlyuk 3,20, illetve 3,50 kg volt.

A 2002. év „győztese” Nagyszőlősön jött világra 0 óra 35 perckor. A helyi illetőségű kis Jura szintén egészséges, születési súlya 3,6 kg, testhossza 51 cm volt. Munkácson ellenben csak reggel nyolc órakor, míg Beregszászban nem sokkal ebéd után sírt fel az első újszülött.

Az idei esztendő első magyar babája a barkaszói Barta Vivien lett, aki a munkácsi szülészeten jött világra. Édesanyja, a 21 éves Barta Karolina a Kárpátalja kérdésére elmondta, hogy második gyermeke születését csak január második hetére várta, így szilveszter éjszakáján eléggé váratlanul érték a szülési fájdalmak. A kék szemű, sötét hajú Vivien 2,70 kilogrammal született, az apróságot édesapja és nagyszülei mellett másfél éves Adrienn nővérkéje várja haza.