Miss Kárpátok – 2002 Nagyszőlősről érkezett

XX. régiók közötti szépségverseny

2002. február 1., 01:00 , 55. szám

2002. január 26-án Munkácson a Megyei Orosz Drámai Színházban rendezték meg a XX. régiók közötti jubileumi szépségversenyt, a Miss Kárpátok – 2002-t. A megmérettetésen 14 gyönyörű ifjú hölgy vett részt Vinnyicából, Kijevből, Munkácsról, Beregszászból és Nagyszőlősről.

A showműsorban a hölgyek elsőként népviseletben villantottak fel egy-egy képet Kárpátalja múltjából. A továbbiakban a lányok előbb török rabszolganőként lejtettek keleti táncot, azután talpig felfegyverzett, harcias amazonként mutatkoztak a színpadon, végül – a békésebb időkre utalva – pompás menyasszonyi ruhájukban gyönyörködhetett a közönség.

A zsűri hosszas vita után elsőként a Miss Varázslat – 2002 díjat ítélte oda a vinnyicai Viktoria Moroznak. A Miss Fotomodell – 2002 címet a kijevi Olena Priscsepa nyerte el. A bírák a munkácsi Ljudmilla Kohant ítélték a legméltóbbnak a Miss Topmodell – 2002 címre. A Miss Kárpátok – 2002 első udvarhölgye szintén munkácsi lett, Viktória Lelics személyében.

A zsűri a versenyzők közül a legszebbnek a nagyszőlősi Krisztina Geraszimjukot találta, s így az ő fejére került a Miss Kárpátok – 2002 koronája.

A showműsor keretében a nézők láthattak még vérpezsdítő cigánytáncot, hagyományos népi táncot, estélyi- és munkaruha-bemutatót, gyermektáncot. A legnagyobb sikert a 2 és 5 év közötti gyermekek divatbemutatója aratta.

karmacsi