A KMKSZ alapszervezeteinek közgyűlései

Szürte: A parlamenti mandátum érdekképviseletünk legfőbb eszköze

2002. február 15., 01:00 , 57. szám

A KMKSZ Szürtei Alapszervezete pénteken tartotta soros tisztújító közgyűlését, melyen jelen volt Kovács Miklós, a szövetség elnöke, parlamenti képviselő, és Soós Kálmán, a KMKSZ Ungvári Járási Középszintű Szervezetének elnöke.

– Az utóbbi időben, hasonlóan az 1989-es időszakhoz, a kárpátaljai magyarok lelkében több energia, több lelkesedés van, az emberek újra bíznak abban, hogy ügyeink jobbra fordulnak – mondta felszólalásában Kovács Miklós. – A szövetség feladata, hogy ezt az energiát jó irányba terelje. Meg kell értetnünk az emberekkel: a kedvezménytörvény azért fontos számunkra, mert nemzeti hovatartozásunkat deklarálja. A választások kapcsán pedig azt kell tudatosítani a szavazópolgárokban, hogy a parlamenti mandátum a kárpátaljai magyarság érdekképviseletének legfőbb eszköze, mely döntő fontosságú a közösségi túlélés és a jövő tekintetében.

A tisztújítás során a közgyűlés a következő három évre az alapszervezet elnökévé Braun Évát, alelnökévé Palkó Tibort, titkárává pedig Fülöp Ibolyát választotta.

P. Zs.