„Létszámfölényben” a használt személygépkocsik

Kárpátaljai autópiac

2002. február 22., 01:00 , 58. szám

Az utóbbi néhány évben jelentősen növekedett az útjainkon közlekedő sze­mély­gép­kocsik és mikrobuszok, kisebb haszongépjárművek száma. Ez maga után vonta az autópiac jelentős növekedését, a kínálat bővülését, a megfelelő infrastruktúra kialakulását.

Aki ma Kár­pátalján személygépkocsit vagy kisbuszt, esetleg egyéb haszongépjárművet kíván vásárolni, több lehetőség közül is választhat: felkeresheti az Ungváron és Munkácson működő autószalonok egyikét vagy válogathat a kincsesi, illetve a munkácsi autópiac választékából.

Az általunk felkeresett ungvári autószalonok kizárólag vadonatúj személygépkocsik árusításával foglalkoznak, viszont a választék bőséges: a VAZ-gyár Ladáiból legalább 20 típus kapható, illetve szinte minden megrendelhető a régebbi kibocsátású típusoktól egészen a legújabbakig. Az árak itt 25 ezer hrivnyától egészen 33 ezer hrivnyáig terjednek. A GAZ által gyártott Volga személygépkocsikból is több típust kínálnak megvételre, melyek árfekvése 30-tól 35 ezer hrivnyáig terjed. E két márka mellett kapható még a megyeszékhelyen Skoda Octavia, melynek modelljei 59-től 95 ezer hrivnyáig terjedő áron vásárolhatók meg, illetve Peugeot 114 ezer hrivnyáért.

Az autószalonokban ma már általában hitelre is lehet vásárolni, ez esetben a személygépkocsi árának 50%-át azonnal ki kell fizetni, a fennmaradó összegért viszont kezességet kell vállalnia egy banknak.

Ami az autópiacokat illeti, a kincsesi és a munkácsi piacokon egy éve még nem volt nagy kereslet, hiszen aki tehette, Cser­nyivcibe és főleg Luckba járt személygépkocsit vásárolni. Ám azóta változott a trend, s ma már a luckiak jönnek Kárpátaljára kocsit venni, holott időközben nemcsak Luckban és Cser­nyiv­ciben, hanem Kárpátalján is nőttek az árak. Igaz, a mifelénk „haszongépjárműnek” számító gázolaj­-fogyasztású személygépkocsik, elsősorban a régebbi évjáratú Volkswagen Passatok még mindig Luckban az olcsóbbak, míg megyénkbe elsősorban a benzinnel üzemelő típusokért zarándokolnak szívesen.

A piacon kapható nyugati márkák Kárpátaljára vezető útja meglehetősen kacskaringós. Java részük Németországból származik, s nem ritka közöttük a lopott jármű. Ez utóbbiakat leggyakrabban Litvániában és Orosz­országban legalizálják, s csak ezután kerülnek Ukrajnába, tehát nem árt az óvatosság.

Ami az autópiaci árakat illeti, azok bizony a tíz-egynéhány éves nyugati személygépkocsik esetében is igen borsosak: egy tíz-tizenegy éves Audi-80 márkájú személygépkocsi például 3500 dollárba kerül, egy tizenhárom éves Audi-100-as pedig 4500-ba. Egy tizenegy éves Volkswagen Passat 4100 dollárért, egy nyolcéves Volkswagen Golf III 4800-ért, egy szintén nyolcéves Mercedes Benz –E 124-es pedig 9300 amerikai dollárért vásárolható meg. Ugyanebből a típusból egy tizenhárom éves „példány” még mindig 5600 dollárba kerül. Ottjártunkkor egy kilencéves BMW 525-öst 5600, egy nyolcéves Ford Scorpiót 4700, egy tizen­há­rom éves Cherokee terepjárót 5300 dollárért kínáltak. Ennél jóval olcsóbbak a keleti típusok: egy hároméves UAZ-31514 márkájú terepjáró 3000 dollárba kerül, egy – úgymond – használható, 8-10 éves Ladát pedig már 1500–2000 dollárért is kaphatunk.

Baráth József