Felértékelődik a magyar nyelv szerepe

ECDL- és vizsgaközpont-átadás

2002. március 1., 01:00 , 59. szám

Kettős ünnepet tartott február 23-án a Máltai Szeretetszolgálat Beregszászi Járási Szervezete (MSZBJSZ) Beregszászban az 5. számú középiskola dísztermében. Európai Számítógép-felhasználói Jogosítványt (ECDL) adtak át tizenhét fiatalnak, s egy­úttal sor került a Máltai Szeretetszolgálat Vizsgaközpontjának ünnepélyes megnyitójára is.

A rendezvényen részt vett többek között Tóth István, a Határon Túli Magyarok Hivatalának (HTMH) főosztályvezetője, Szakács Zoltán főkonzul, Varga Levente konzul, dr. Orosz Ildikó, a KMPSZ elnöke, Alföldi István, a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság elnöke, Rákosi Szilvia, az ECDL iroda programmenedzsere, Kovács Győző, a magyarországi Te­leház-szövetség tiszteletbeli elnöke.

– A magyar nyelv szerepe is felértékelődik Kárpátalján az ECDL-átadások nyomán – hangsúlyozta beszédében Tóth István, a HTMH főosztályvezetője –, hiszen itt is magyar tanárok oktatják a számítógépek használatát ugyan­úgy, mint a szomszédos államokban.

– A vizsgaközpont piacot nyitott – mondta Orosz Ildikó, a KMPSZ elnöke –, ami arra ösztönöz, hogy minél több iskola vállalja föl ennek a kurzusnak az előkészítését, lehetőséget biztosítva a fejlesztésre, továbbgondolásra.

R. G.