Gordiusz Matematikai Tesztverseny Kárpátalján

2002. március 1., 01:00 , 59. szám

A Kárpátaljai Magyar Pedagógusszövetség (KMPSZ) szervezésében idén először a kárpátaljai diákok is bekapcsolódhattak az egész Kárpát-medencére kiterjedő Gor­diusz Matematikai Tesztversenybe. A komoly megmérettetésen 19 iskola majd százötven növendéke vett részt, melynek az Ungvári Dayka Gábor Középiskola adott otthont.

A 9-12. osztályos diákok – a Zrínyi Matematikai Verseny mintájára – egy-egy tesztsor megoldásával adhattak számot tudásukról.

– Ez a vetélkedő reményeink szerint egy folyamat kezdete, mely során középiskolásainknak is lehetősége nyílik egyfajta magas szintű szellemi megmérettetésre, míg a tanáraik szakmai tudásukban gyarapodhatnak – monda köszöntőjében Orosz Ildikó, a KMPSZ elnöke.

– Nagy örömünkre szolgál, hogy a versenyen valamennyi kárpátaljai régió képviseltette magát, azaz számos diákot és tanárt sikerült bevonnunk a munkába – tájékoztatta a Kárpátalját Kulin Judit matematikus, a verseny megyei koordinátora. – A tesztek elbírálására Pécsett, a verseny központi bázisán kerül majd sor, az azonban már most bizonyos, hogy a helyi verseny legjobbjai részt vehetnek a magyarországi országos döntőn.

Popovics Zsuzsanna