Tehetségkutatás KMKSZ ISZ módra

Ki Mit Tud?

2002. március 15., 01:00 , 61. szám

Hiánypótló a KMKSZ Ifjúsági Szervezete által megrendezésre kerülő Ki Mit Tud? rendezvénysorozat – ezt bizonyította a jelentkezők végeláthatatlan sora a március 10-én Beregszászban és Beregdédán megrendezett elődöntőkön.

A versenyzők több kategóriában léptek színpadra, a lelkes jelentkezők táncoltak, énekeltek, színészi képességeiket csillogtatták a világot jelentő deszkákon.

Beregszászban a Beregszászi Illyés Gyula Magyar Nemzeti Színház adott otthont a vetélkedőnek. A modern tánc és a szavalás kategória bizonyult a legnépszerűbbnek, különösen a 10-18 évesek között. A vetélkedő szünetében ifj. Háger Sándor szórakoztatta a közönséget egyszemélyes „zenekarával”. Végül Biláncsik János, a Kovalszki Mónika–Popely Andzselika páros (modern tánc), Szergejeva Inez, Holovács János és Zsurki Gabriella (szavalás), Tancár Katalin (népdal és táncdal), Jurinka Zsanett (táncdal) és ifj. Háger Sándor (zenekar) végzett a dobogó legfelső fokán.

Beregdédán a helyi általános iskolában rendezték meg az elődöntőt, nem is akármilyen hangulatban. A rendezvény itt is igen népszerűnek bizonyult, több mint nyolcvan gyermek mozdult meg a hirdetés nyomán, s volt, aki több kategóriában is megcsillantotta tehetségét. Mint azt Darcsi Karolina, a KMKSZ ISZ általános alelnöke megnyitó beszédében ismertette, a rendezvénysorozat legfőbb célja, hogy lehetőséget biztosítson a fiatal tehetségek bemutatására. A versenyszámok szünetében itt Pitkin szórakoztatta a közönséget. Szavalás kategóriában Baraté Klaudia talpraesett előadása volt felejthetetlen, a Napsugár táncegyüttes néptáncban, Híres Jolán népdaléneklésben remekelt. Modern tánc kategóriában Pallagi Júlia és az Ördögi Angyalok párosa kápráztatta el a közönséget. Az első három helyezett minden kategóriában értékes ajándékokban részesült. Azok a versenyzők, akik nem értek el helyezést, különdíjként egy tortát fogyaszthattak el. Az elődöntőn első helyezést elért versenyzők a májusban megrendezésre kerülő középdöntőn bizonyítanak majd.

olasz-molnár