Fodros szoknya, betyárkalap

Népdalverseny Péterfalván

2002. március 29., 01:00 , 63. szám

Harminchat ifjú tehetség mutatta be népzenei tudását a Péterfalvai Zeneiskola színpadán 2002. március 25-én, Bartók Béla születésének évfordulóján.

A Kárpátaljai Magyar Pedagógusszövetség (KMPSZ) által megrendezett népdalverseny első részében a fiatalabb korosztály került megmérettetésre, s végül egyetlen pont döntött az első helyezett Fehér László (Nagymuzsaly) és a második Kapa Zsuzsanna (Tivadarfalva) között. A bronzérmet a szalókai Bíró Anikónak ítélte a zsűri.

A verseny – hagyományteremtő célzattal – ezúttal néptánccal is gazdagodott, a két korosztály megmérettetése között a Verbőci Művészeti Iskola növendékei ropták a táncot a versenyzők, szülők, felkészítő tanárok előtt.

Az idősebb korosztály képviselői között két forduló után dőlt el a helyezések sorrendje. A küzdelem itt is szoros volt. Az első Varga Katalin (Ungvár), az ezüstérmes Fodor Beáta (Mezővári), a harmadik pedig Kocsis Julianna (Péterfalva) lett.

A zsűri értékelő szavait követően a helyezettek és felkészítő tanáraik átvehették a KMPSZ, a nagyszőlősi járási művelődési osztály, valamint a Pál Lajos érdemes művész által felajánlott díjakat.

O.T.