Megyei biológiavetélkedő Nagydobronyban

A természet és a föld szeretete

2002. április 5., 02:00 , 64. szám

A KMPSZ támogatásával idén is megrendezésre került az immár hagyományos megyei biológiavetélkedő, melynek ezúttal a Nagydobronyi Református Líceum adott otthont.

A vetélkedőn részt vevő iskolák és líceumok 7-11. osztályos tanulóit, valamint a kísérő tanárokat a verseny főszervezője, Kohutné Orosz Erzsébet biológiatanár, Ráti Éva, a Nagydobronyi Református Líceum igazgatója és dr. Nagy Béla, az Ungvári Nemzeti Egyetem docense köszöntötte. Tizenöt közép- és általános iskola mintegy 110 tanulója vehette kézbe azt a tesztlapot, melynek kérdéseit dr. Nagy Béla állította össze. A díjazottak az értékes könyvcsomagokat Orosz Ildikótól, a KMPSZ elnökétől vehették át, aki záróbeszédében elmondta: a természet és a föld szeretetét mi sem bizonyítja jobban, mint a versenyzők nagy száma.

Az első helyezettek korosztályonként: Vidnyánszky Zoltán (Beregszászi Magyar Gimnázium, 7. osztály), Szanyi Katalin (Nagydobronyi Középiskola, 8. osztály), Balla Gyula (Beregszászi Magyar Gimnázium, 9. osztály), Papp Anita (Nagydobronyi Református Líceum, 10. osztály), Nagy Izabella (Nagydobronyi Református Líceum, 11. osztály). A KMKSZ által felajánlott különdíjakat – Hidi Endre kerámiáit – Kozicskó Eleonóra (Ungvár), Bogáthy Brigitta (Nagydobronyi Középiskola), Kacsari János és Ráti Róbert (Nagydobronyi Református Líceum) vihették haza. Korosztályonként a legjobb eredményt elért három tanuló a KMPSZ jóvoltából nyári üdülésen is részt vehet.

Molnár Eleonóra