Osztályozós helyen az ungváriak

Labdarúgás

2002. április 12., 02:00 , 65. szám

Legutóbbi tudósításunk óta két újabb fordulón vannak túl a felső liga csapatai.

A kiesés elkerüléséért ádáz csatát folytató ungvári Zakarpattya a 16. fordulóban hazai környezetben Szljuszar és Scsekotilin találataival 2–0-ra verte a vereségével így az utolsó helyre csúszó Vorszkla Poltavát. Ebben a fordulóban azonban eredményesen menekültek az ungváriak előtt álló csapatok is.

A 17. fordulóban a Zakarpattya Krivij Rihbe látogatott. Esetleges vendégsiker esetén az ungváriak pontszámban beérték volna vendéglátójukat a bajnoki tabellán. Az ily módon hatpontos találkozó azonban Muszolityin egyetlen találatának köszönhetően 1–0-s Krivbász-sikert hozott, ami tovább csökkenti a Zakarpattya bentmaradási esélyeit. Legnagyobb vetélytársuk, a Vorszkla Poltava a Krivbászt látta vendégül, és 1–1-es döntetlent ért el.

Kilenc fordulóval a bajnoki zárás előtt az alsóházban egyre inkább az látszik valószínűnek, hogy a Zakarpattya és a Vorszkla nem kerüli el az utolsó két hely egyikét. Emlékeztetünk arra, hogy a 14. helyezett kiesik, a 13. helyen végző csapat (ezt a pozíciót foglalják el most az ungváriak) pedig osztályozót játszik a második osztály negyedik helyezettjével a bentmaradásért.

(tamási)