Jó buli volt

McHawer&Teknő Kaszonyban

2002. április 19., 02:00 , 66. szám

Nemrég Kaszonyban, a Rózsa Bisztróban került sor a lakodalmas dance zenét játszó McHawer&Teknő rövid, ámde fergeteges koncertjére. Sorozatban hangzottak el a népszerű magyarországi duó slágerei, pl. a Sej, haj, akácfa, az orosz Katyusa magyarosított változata techno stílusban. Nagy élmény volt egy-két fiatal lány számára, amikor McHawer és Teknő felhívta őket a színpadra, s együtt táncolhattak a sztárokkal. A fiúk egyébként nem csekély összegért vállalták az egyórás kaszonyi fellépést, ugyanakkor más hírességekkel ellentétben semmilyen extra igénnyel nem álltak elő, ráadásul közvetlenül viselkedtek. Élve a kínálkozó alkalommal, rövid interjút kértünk a fiatalemberektől.

– Mondanátok néhány szót magatokról?

– Sziasztok, McHawer vagyok. Kicsit rekedten, fáradtan, de itt vagyok, és üdvözlöm a Kárpátalja olvasóit.

– Én pedig csatlakozom az üdvözlethez, Teknő vagyok. Megszülettünk Budapesten, egy poros kisvárosban és gyerekek lettünk. Egy idő után úgy gondoltuk, hogy egy kis frissítéssel meg kell rengetnünk a magyar népzenei piacot, és elkezdtük „diszkósítani” a régi ismert mulatós nótákat, ami, hála a közönségnek, nagyon jól sikerült. Mostanra már országszerte ismernek minket. Nem oly régen egy ausztráliai turnén is részt vehettünk, ahol az ottani magyaroknak játszottunk, s nagyon nagy boldogság volt számunkra, hogy hihetetlen nagy számban jöttek el a koncertünkre.

– Mióta vagytok együtt?

– Már két és fél éve dolgozunk együtt, s az előző, By-by lány című nagylemezünk után most, öt hónappal ezelőtt jelent meg a Táncolj, cigánylány című albumunk, ami szintén nagyon sikeres volt, két és fél hónap alatt aranylemez lett Magyarországon – folytatja McHawer. – Nagyon sokat köszönhetünk annak, hogy gyakran lépünk fel szerte az országban és annak határain túl – Erdélyben, Szlovákiában, és most már itt nálatok, Kárpátalján is, amire nagyon büszkék vagyunk.

– Stílusotokat tekintve hová soroljátok magatokat?

– Stílusunkat mi úgy határoznánk meg, hogy lakodalmas techno, bár a technót elég csúnya és durva szónak tartom, jobb szeretem a lakodalmas dance meghatározást. Tulajdonképpen a stílus tekintetében nem kategorizáltuk a zenénket, de szükségtelen is, hiszen az emberek így szeretik, ahogy van.

– Mit üzentek a Kárpátalja olvasóinak?

– Azzal a szlogennel üzennénk, ami a honlapunkon is olvasható: „Mulatás forewer”, s aki egy kicsit is ért angolul, az tudja, hogy ez mit jelent.

Baráth József