Újjáéledő hagyomány

Kettős ünnep Gáton

2002. április 19., 02:00 , 66. szám

A Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség Gáti Alapszervezete felelevenítette a néhány éve elfelejtett, Kovács Vilmos nevével fémjelzett szavalóversenyt, amelyet idén a költészet napján rendeztek meg. A gáti költő születésének 75., halálának 25. évfordulójára emlékeztek.

A három kategóriában induló 30 iskolásnak egy szabadon választott és egy kötelező Kovács Vilmos-verset kellett előadnia. A kötelező mű az I. kategóriában (4-6. osztály) a Vihar, a II.-ban (7-8. osztály) a Verecke, a III.-ban pedig (9-11. osztály) a Lázas föld című vers volt.

Az I. kategóriában a zsűri döntése alapján az első helyen Kézi Viktória végzett, megelőzve a második helyezett Márton Istvánt és a két harmadik helyezettet, Király Anitát és Jaró Erikát. A II. kategóriában az élen Király Éva végzett. Második Kézi Szvetlana, a harmadik pedig Tóth Erika lett. A szervezők különdíját Dóka Renáta kapta. A III. kategóriában első helyen Lőrincz Katalin végzett. Őt követte Bak Renáta és Márton Zsuzsa. A KMKSZ különdíját Zsoldos Anita vehette át.

Minden résztvevő oklevéllel és ajándékkal térhetett haza.

kz