Bravúros pontszerzés Doneckben

Labdarúgás

2002. április 26., 02:00 , 67. szám

Tovább folytatja a tavalyinál lényegesen jobb szereplését az országos élvonalbeli bajnokságban az ungvári Zakarpattya labdarúgócsapata. Amíg az ősszel lebonyolított 13 fordulóban Jurij Kalitvincev újoncgárdája mindössze 9 pontot tudott összegyűjteni, addig az idén lejátszott 6 bajnoki találkozón az Ung-parti csapat már 7 megszerzett pontnál tart.

A vasárnapi 19. fordulóban együttesünk az esélytelen nyugalmával léphetett pályára Doneckben, a 3. helyen álló Metalurg ellenében. Gól nélküli első félidőt követően a szünet után mindkét oldalon esett egy-egy találat. Így született meg a forduló egyik legnagyobb meglepetést okozó döntetlenje. Sajnos a legváratlanabb eredményt Lvivben jegyezhették fel, ahol a tavasszal mindössze egyetlen pontot szerző Kárpáti vereséget szenvedett az ungváriak legnagyobb vetélytársának számító sereghajtó Vorszkla Poltavától – kiélezvén ezzel a küzdelmet az alsóházban.

Nem várt eredmény született Harkovban is, ahol az éllovas Sahtar Doneck hullajtott el két pontot. Miután a címvédő Dinamo Kijev a városi rangadó keretében győzni tudott az Arzenallal szemben, a bajnoki tabellán újra pontelőnybe kerültek Bodnárék.

Eredmények: Metalurg Doneck – Ungvári Zakarpattya 1-1, Arzenal Kijev – Dinamo Kijev 0-1, Metaliszt Harkov – Sahtar Doneck 1-1, Krivbász – Poligraftechnika 3-1, Kárpáti Lviv – Vorszkla Poltava 0-1, Metalurg Zaporizzsja – Dnyipro 2-1, Tavrija Szimferopol – Metalurg Mariupol 3-1.

Az élen álló Dinamónak 49, az üldöző Sahtarnak 47 pontja van. Pontvesztése ellenére a 29 pontos Metalurg Doneck meg tudta őrizni a 3. helyet. Ellenpólusként az abszolút sereghajtó Vorszklának mostani sikerével immár 14 pontja van. A Zakarpattya 16, az Arzenal 17 ponttal rendelkezik.

A következő, 20. fordulóban az ungváriak újra „hatpontos találkozót” vívnak, hiszen 27-én szombaton az Arzenal látogat el a megyeszékhelyre.

(tamási)