Küldetésünk van

2002. április 26., 02:00 , 67. szám

2002. április 19-20-án ifjúsági vezetők számára tartottak továbbképzést Balazséron. A nyitóáhítatot Molnár Zsolt mezőgecsei segédlelkész tartotta, aki hangsúlyozta: Isten nem egyénekben, hanem közösségben gondolkodik. Amíg hallhatjuk Krisztus szavát, addig legyőzhetetlenek vagyunk.

Taracközi Gerzson beregszászi lelkész a vezető lelki életét boncolgatta. A krisztusi vezető nem uralkodik, hanem elöl jár. A vezetőnek nemcsak a saját életére kell vonatkoztatnia az Igét, hanem a közösség egészére is.

Tomes Attila, a munkácsi roma gyülekezet misszionáriusa azt mutatta be, hogyan lehet felkészülni az ifjúsági órára.

Szilágyi Károly gáti lelkipásztor arról tett tanúbizonyságot, hogy Isten alkalmassá teszi a szolgálatra azokat, akiket elhív. A lelkigondozás az önös vágy feladását jelenti az egyének érdekében, hangsúlyozta többek között.

Dani Eszter munkácsi lelkésznő az ifjúsági munka céljáról beszélt, azon belül is az evangelizációról szólt bővebben. A meggyőző evangelizáció célja az, mutatott rá, hogy aki már megtapasztalta Krisztus kegyelmét, merjen kiállni mellette.

Az együttlétet Zán-Fábián Sándor mezővári lelkipásztor áhítata zárta. A feltöltődés helyét el kell hagyni, mondta, mivel küldetésünk van, a lelki kapcsolat szálainak azonban nem szabad megszakadniuk.

Pápai Szilvia