Magyar képviselőcsoport alakulhat a megyei tanácsban

2002. április 26., 02:00 , 67. szám

Brenzovics Lászlót, a KMKSZ alelnökét, a megyei tanács képviselőjét arra kértük, értékelje a tanács első ülésnapján történteket, a kárpátaljai magyarság képviseletének esélyeit.

– A Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség jelentős sikert ért el a megyei tanácsi választásokon, mivel öt képviselővel van jelen a testületben: hármat a Beregszászi járásból, egyet Beregszászból, egyet pedig az Ungvári járásból választottak meg. Máris kezdeményeztük egy magyar képviselőcsoport létrehozását. Eddig öt aláírást gyűjtöttünk össze a kezdeményezéshez, amihez reményeink szerint a most egyéb teendői miatt távol levő Palkó László is csatlakozik majd, de több más képviselőt is meg fogunk keresni. Remélem, hogy az előző négy- éves periódustól eltérően ezúttal sikerül egy magyar képviselői csoportot létrehoznunk, amely kellő súllyal képviseli majd a kárpátaljai magyarság érdekeit a testületben.

– Hogyan értékeli Mikola Andrusz megyei tanácsi elnökké választását?

– Mikola Andruszt volt alkalmunk megismerni az Ungvári járás vezetőjeként. A járás lakosságának jelentős része magyar, így ismeri a magyarság helyzetét, problémáit. Reméljük, sikerül jó együttműködést kialakítanunk a következő ciklusban.

B. J.