Ahol nincsenek vesztesek

Tantárgyi vetélkedő földrajzból

2002. május 3., 02:00 , 68. szám

A Kárpátaljai Magyar Pedagógusszövetség újabb kihívás elé állította a tanulókat a Beregszászi 8. Számú Középiskolában. A földrajz tantárgyi vetélkedőn 16 kárpátaljai magyar iskola 81 tanulója adott számot ismereteiről.

A hetedik osztályosok között Vidnyánszky Zoltán (Beregszászi Bethlen Gábor Magyar Gimnázium, felkészítő tanára Fodor Gyula) szerezte meg az első díjat, a második Riskó György (Ungvári 10. Sz. Dayka Gábor Középiskola), a harmadik Molnár Ferenc (BMG) lett. A nyolcadik osztály helyezettjei: Gálfi Dezső (Mezővári Középiskola, felkészítő tanára Izsák Tibor), Kovács Tímea (BMG), Tar József (Halábori Általános Iskola). A kilencedik osztály helyezettjei: Daróczi Anita (BMG, felkészítő tanára Fodor Gyula), Balla Gyula (BMG), Benics Mária (Beregszászi 4. Sz. Középiskola). A tizedik osztályosok között Molnár Ferenc (BMG, felkészítő tanára Fodor Gyula) szerezte meg az első helyezést, őt Szakáll Imre (Beregszászi 4. Sz. Középiskola) és Gál Marianna (Nagydobronyi Középiskola) követte. A 11. osztály helyezettjei között Beregi Gábor (Kaszonyi Középiskola, felkészítő tanára Márkus Rozália) végzett az élen, Balogh József (Kaszonyi Középiskola) a második, Debreceni József (BMG) pedig a harmadik helyet szerezte meg.

Az összejövetelt Kádár Ilona, a Halábori Általános Iskola igazgatója, a KMPSZ megbízottja zárta azzal a gondolattal, hogy a megmérettetésnek nincsenek vesztesei, csak győztesei, hiszen valamennyien értékes tapasztalatokkal térhettek haza.

Pápai Szilvia