Gyermeki csokrok, anyai könnyek

Isten éltesse az édesanyákat!

2002. május 10., 02:00 , 69. szám

Május első vasárnapján virágcsokros gyermekek hozták kézen fogva édesanyjukat a beregszászi református templomban megrendezett anyák napi koncertre. Az ünnepi istentiszteleten Taracközi Gerzson lelkipásztor a keresztyén küldetés fontosságára figyelmeztette a megjelenteket, külön kiemelve az édesanyák és a nagymamák szerepét.

– Az anyaság különleges felelősség és feladat – hangsúlyozta. – A gyermek az anyához áll a legközelebb, ezért nem mindegy, milyen életet lát. De amíg egy neves embert elfelejthetnek, az édesanyákra mindig emlékezni fognak.

A gyülekezet énekkarai koncerttel kedveskedtek az örökifjú édesanyáknak. A gyermek- és ifjúsági kórusok, valamint a dalárda énekszámai között Orosz Magdolna, Birta Viktória és Nagy Andrea szavalta el neves költők anyasággal kapcsolatos verseit, Nagy Zsuzsa pedig fuvolaszólóval örvendeztette meg az édesanyákat. A hangverseny végén a virágcsokrok gazdát cseréltek, s egy-egy köszöntőlappal térhetett haza minden édesanya, hogy családi körben folytatódjék az ünnep.

O.T.