Fontos pontokat hullajtottak el az ungváriak

Megtorpant a Zakarpattya

2002. május 17., 02:00 , 70. szám

Egy viszonylag sikeres széria után nem egészen egy hét alatt kétszer is vereséget szenvedett az országos élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban az ungvári Zakarpattya. Jurij Kalitvincev csapatát így újra megcsapta a kiesés szele.

A 21. fordulóban az ungváriak alighanem „rápihentek” a korábbi sorozatmeccsekre, hiszen a bronzéremre is esélyes Metaliszt Harkov otthonában kiütéses, 4–0 arányú vereséget szenvedtek. A vasárnap lejátszott 22. fordulóban az ugyancsak az élmezőnyhöz tartozó Metalurg Zaporizzsja látogatott el a kárpátaljai megyeszékhelyre. A találkozó nagy kérdése az lehetett, hogy melyik együttes szériája folytatódik, illetve szakad meg (az ungváriak legutóbbi három hazai meccsüket megnyerték, a Metalurg viszont legutóbbi három idegenbeli fellépése alkalmával nem talált legyőzőre). A első játékrészben úgy tűnt, hogy a hazaiak örülhetnek majd a végén, hiszen Bundas, Prodan és Bohatirjov révén sorozatban alakították ki a jobbnál jobb helyzeteket. A lehetőségek azonban sorra kimaradtak, és ahogy ilyenkor lenni szokott, mindez megbosszulta magát. A 70. perc tájékán a vendégek grúz légiósa, Modebadze megszerezte a 3 pont sorsát eldöntő találatot. Így a Zakarpattya egy olyan mérkőzésen maradt pont nélkül, amelyen – a játék képe alapján – győzelmet érdemelt volna.

Szerencsére a fordulóban a kiesés elkerüléséért küzdő legfőbb vetélytársak sem remekeltek, az ungváriak így meg tudták őrizni a még biztonságot jelentő 12. helyüket. A bajnokságból hátralévő 4 fordulóban azonban most már minden 90 percnek óriási jelentősége van, és az alsóházban meglehetősen kiélezett csatára lehet számítani.

Nemcsak a tabella alján, de az élcsoportban is fokozódnak az izgalmak. A Dinamo Kijev váratlan pontvesztésével újra nyílttá vált a harc a bajnoki címért. A 22. forduló eredményei: Zakarpattya – Metalurg Z. 0–1, Dinamo Kijev – Tavrija Szimf. 0–0, Sahtar Doneck – Metalurg M. 2–0, Poligraftechnika – Dnyipro 2–6, Vorszkla – Metaliszt 1–1, Krivbasz – Arzenal Kijev 1–0, Kárpáti Lviv – Metalurg Doneck 0–1.