Indulj el bátran!

Sillye Jenő és barátai Ungváron

2002. május 17., 02:00 , 70. szám

Többórás koncerttel kedveskedett Mékli Attila ráti plébános a modern egyházzene kárpátaljai kedvelőinek az Ungvári Járási Kultúrházban.

A három évtizedes zenei múlttal rendelkező dalszerző-előadó Sillye Jenő és barátai első ízben érkeztek nagyzenekari felállással vidékünkre. A tíz előadó mellett négy hangtechnikus gondoskodott arról, hogy életre szóló élményt nyújtsanak a különböző korosztályok, de elsősorban a fiatalság képviselőinek. A pünkösdváró dalok mellett Exupéry és Juhász Gyula sorai is megszólaltak a zenészek előadásában.

– Egyfajta evangelizációs lehetőség ez számunkra. Testvérként jöttünk, hogy megerősítsük a fiatalokat hitükben, magyarságukban, emberségükben – nyilatkozta a koncert előtt lapunknak Sillye Jenő. – Ha megtetszik az itteni fiataloknak és a paptestvéreknek, ha úgy gondolják, hogy érdemes ilyen jellegű zenei missziót folytatni itt, Kárpátalján, mi szívesen jövünk máskor is.

A mintegy nyolcszáz fős közönség vastapsa azt bizonyította, hogy van jövője ennek a missziónak. A két és fél órásra tervezett koncert végül egy órával hosszabb lett, a zenekarvezető-dalszerző pedig egy hatemeletes tortán osztozhatott barátaival a koncertet követően.

– jázmin –