Szabadulás Egyiptomból

2002. május 17., 02:00 , 70. szám

Ismét telt ház volt a Csongori Szenvedélybetegeket Gyógyító Misszió heti alkalmán. Hatvan gyógyulni vágyó érkezett többek között Salánkról, Feketepatakról, Tiszaújhelyből, Barkaszóról, hogy az előadások, beszélgetések révén megszabadulhassanak terhessé vált szenvedélyeiktől. A munkatársi kört ezúttal magyarországi testvérek is erősítették: a Reménység kör nyolc tagja és Zimányi József lelkipásztor Tiszanagyfaluból, a Tibold házaspár Gödöllőről érkezett.

– A hét témája ezúttal az Egyiptomból való szabadulás – tájékoztatta lapunkat Pocsai Sándor helyi lelkész, a misszió vezetője –, a vezérgondolat az Isten szabadításának csodálatos módja. Ugyanígy szabadít ma is, mint akkor, s mi is ugyanolyan tehetetlenek vagyunk a rabtartóval szemben, mint a zsidó nép volt Egyiptomban. Nincs erőnk, nincs fegyverünk, harcképtelenek vagyunk. Isten azonban csodákat ígér, s ki is nyújtja kezét Egyiptomra. A csodához azonban merni kell nekivágni a megnyílt útnak a Vörös-tenger medrében, és vállalni azt az egyetlen lehetőséget, amit az Úr készített az ő Fiában, az Úr Jézusban.

A gyógyító alkalom evangelizációit Pocsai Vince búcsúi lelkipásztor tartotta, a gondolatébresztőket a házigazda vezette, a lelkigondozásban Olasz Miklós és ifjabb Cseh Sándor, a misszió két munkatársa segített. A hagyományokhoz híven a gyógyító hét harmadik napján a munkatársak a búcsúi elvonó betegeinek is elvitték Isten szabadításának örömüzenetét.

R.G.