Pünkösdi királyt választottak

Falunap Bótrágyon

2002. május 24., 02:00 , 71. szám

Pünkösdi király választásával egybekötött falunapra került sor május 19-én a helyi KMKSZ-alapszervezet, illetve a községi tanács szervezésében Bótrágyon.

A Kuni Mihály, valamint Tari Ilona vállalkozók támogatásával megrendezett ünnepség kötélhúzóversennyel kezdődött, melyre hat csapat nevezett be. A nagy küzdelemben végül Simon István csapata bizonyult a legmarkosabbnak, s nyerte meg a versenyt.

A falunap alkalmából barátságos labdarúgó-mérkőzést is rendeztek, melyen a két „szomszédvár” – Bótrágy és Harangláb – mérte össze erejét. A népes közönséget vonzó, fordulatokban gazdag mérkőzés a haranglábiak 3:1-es győzelmével ért véget.

Ezután vette kezdetét az a nyolcfordulós megmérettetés, melynek alapján a bíráló bizottság megválasztotta a pünkösdi királyt. A kötélmászásból, kődobálásból, tizenegyesrúgásból, 50 méteres síkfutásból, táncból, illetve egy magyar nóta előadásából álló verseny, melyet Barta András, a KMKSZ helyi alapszervezetének elnökhelyettese vezetett, nagyon izgalmasnak bizonyult. A versenyszámok közötti szünetben a bótrágyi, valamint a haranglábi műkedvelő csoport adott elő különböző táncokat, s ismert költők versei is elhangzottak.

A pünkösdi király címért folytatott verseny végül is az apagyi Hirku Attila győzelmét hozta. Az újdonsült királynak és szíve választottjának, a bótrágyi Zempléni Tündének (a királynőnek) Tari András KMKSZ-alapszervezeti elnök és Kuni Mihály adta át a győztesnek járó értékes ajándékot és a virágcsokrot.

Baráth József