Sakk és bográcsos

Pünkösdi emlékverseny és ünnepi műsor Csonkapapiban

2002. május 31., 02:00 , 72. szám

Nagy sikert aratott az első pünkösdi ünnepség Csonkapapiban, melyen szép számmal vettek részt a község és a környező falvak lakói. A helyi tanács és a község járási képviselőinek szervezésében sorra kerülő hagyományteremtő rendezvényt Kiss József tanácselnök nyitotta meg, majd pünkösd ünnepe alkalmából Cseresznye Albert helyi református lelkipásztor köszöntötte az egybegyűlteket és kérte Isten áldását a községre.

Ezt követően egész nap a sporté és a szórakozásé volt a főszerep. Az általános iskola udvarán felállított ideiglenes színpadon elsőként a helyi és a hetyeni óvoda kicsinyei mutatták be ünnepi műsorukat, majd a Csonkapapi Általános Iskola és a Mezőkaszonyi Középiskola tanulói, valamint a települések műkedvelő csoportjai szórakoztatták a közönséget. Az asztalitenisz és futballtorna mellett délután megrendezték a Kecskés Béla sakk- és dámajáték emlékversenyt is. Sakkban Bak Kálmán (Mezőkaszony), míg dámajátékban Buda Kálmán László (Csonkapapi) bizonyult a legjobbnak; ők a többi dobogós helyezettel egyetemben a KMKSZ Beregszászi Járási Középszintű Szervezete által felajánlott pénzjutalomban részesültek.

A helyi vállalkozók és a járási tanács által szponzorált esemény valóban jó hangulatú ünnepe volt a községnek, melyet a nap végén ízletes bográcsossal koronáztak meg.

Márkus Anita