Nyaralás egyházi módra

A Református Egyház nyári ifjúsági alkalmai

2002. június 7., 02:00 , 73. szám

Közeledik a nyár, s bár még sok megmérettetés vár a tizenévesekre, egyre többen gondolkodnak el azon, hol töltik a jól megérdemelt vakációt. Az egyházi táborok szervezői mindenesetre javában dolgoznak azon, hogy lehetőségeikhez mérten a legjobb körülményeket teremtsék meg a fiatalok lelki épüléséhez.

Június 28–29-én munkatársképzőt tartanak Aklihegyen, ahová olyan fiatalokat várnak, akik szívesen besegítenének a nyári táborok szervezésébe. Mintegy 100 fiatalt tudnak fogadni erre az alkalomra, a részvétel ingyenes.

Tavaly óta az idősebbek számára is szerveznek nyári alkalmakat. Idén két hét áll az épülni vágyó fiatal felnőttek rendelkezésére. Ők június 30–július 7. és július 7–14. között táborozhatnak a balazséri Béthel központban. Az első hétre Tarac­közi Ferenc beregszászi lelkésznél lehet jelentkezni, a másodikra Zán–Fábián Sándor mezővári lelkésznél, a Kárpátaljai Református Ifjúsági Szövetség (KRISZ) elnökénél, illetve Petrusinec Volo­di­mirnél, a szervezet főtitkáránál. Egy-egy hétre 50-60 fiatalt tudnak fogadni.

2002. július 22. és 28. között az ifjúsági munkában szorgoskodók számára rendeznek munkatársképzőt Munkácson, ahová 60 fiatalt várnak. Jelentkezni Dani Eszter lelkésznőnél lehet.

2002. augusztus 22–24-én if­jú­­sági találkozóra várják a fiatalokat Akli­hegyen, amelyen akár 150-en is részt vehetnek.

A konfirmandus korosztály képviselői a saját lelkészüknél érdeklődhetnek és jelentkezhetnek a számukra rendezett alkalmakra. A táborok részvételi díjai várhatóan 5–20 hr. között lesznek majd.

P. Sz.