„Egymás hite által épüljetek!”

Cursillo Munkácson

2002. június 14., 02:00 , 74. szám

Június 6–9-e között női Cur­sillo résztvevőit látta vendégül a munkácsi Pákh-óvoda. A római katolikus egyház munkatársai által tartott lelkigyakorlat a keresztény hit megélésében volt hivatott segítséget nyújtani a Kárpátalja különböző településeiről érkezett lányoknak-asszonyoknak olymódon, hogy megoszthatták egymással életük örömteli és fájdalmas tapasztalatait, istenélményeit.

– A Cursillo lényege, hogy egyfajta mintát kapjanak a résztvevők arra, hogyan kellene megélniük keresztény hitüket a világban, hogy kell kivinniük Jézust a világba, és hogyan mutassák meg civil életükben a krisztusi szeretetet – mondta el lapunknak Cizinszki Lászlóné, a Nyíregyházai Lelkipásztori Intézet gondnoka, a rendezvény rektora. – Ezen a lelkigyakorlaton mindenki csak egyszer vehet részt, célja elindítani egy folyamatot, amelyet aztán mindenkinek a maga helyén kell tovább folytatnia.

Az előadásokat és beszélgetéseket Babáj András nyíregyházai és Maga László tiszavasvári plébánosokon kívül hat nyíregyházai és három kárpátaljai civil munkatárs vezette. A beszélgetések az egyház, apostolság, kegyelem, hit, egyházi és világi ideálok, közösségépítés témakörében folytak.

R.G.