Segítség a mozgássérült gyerekeknek

Nagyszőlősi rehabilitációs központ

2002. június 14., 02:00 , 74. szám

A Kijevi Caritas jóvoltából nemrég egy IVECO mikro­busszal gazdagodott a Nagyszőlősön működő Liseux-i Szent Teréz Rehabilitációs Központ. A mozgássérült gyerekek rehabilitációjával-oktatásával foglalkozó intézménynek már évek óta nagy szüksége volt egy tolószékek szállítására is alkalmas járműre, mivel a sérült gyermekek családjainak anyagi helyzete gyakran nem tette lehetővé a napi ingázást.

– Mindnyájan nagyon örülünk a segítségnek, amit szeretnénk mielőbb „munkára fogni”, részben kirándulásaink alkalmával, részben pedig állandó járatként Tisza­újlak, Nagyszőlős és Királyháza között, hogy növendékeink naponta kényelmesen utazhassanak be hozzánk – mondta el lapunknak Kenéz Katalin vezetőnő. – Fontos eredmény továbbá, hogy a járási adminisztráció megítélt számunkra 13 ezer hrivnyát, ami egész évre fedezi a mikrobusz működtetésének költségeit.

Az intézmény neveltjeitől azt is megtudtuk, hogy lélekben már a nyári táborozásra készülnek, melyre idén július harmadik hetében kerül sor. A korábbiakkal ellentétben ezúttal a központ falain belül táboroznak majd, az egészséges gyermekekkel eltöltött idő és a közös programok azonban így is sok élményt ígérnek a résztvevőknek.

farkas