A fiúk fociztak, a lányok röplabdáztak

Juniális Tiszaújfaluban

2002. június 21., 02:00 , 75. szám

Tiszaújfaluban idén a sport jegyében telt a juniálisként számon tartott hagyományos falunap, melyre múlt vasárnap került sor. A község egészét megmozgató esemény szervezője ezúttal is a helyi tanács és a KMKSZ helyi alapszervezete, valamint Ferkó László községi tanácsi képviselő volt, támogatói pedig Miroszlav Vaszenkó járási képviselő, valamint az ungvári járási tanács.

A nap futballtornával vette kezdetét, melyen a szalókai, tisza­ásványi és tiszaújfalui focicsapatok mérték össze játéktudásukat. A mérkőzések előtt Ferkó Béla, a tiszaújfalui református egyház gondnoka nyújtott át vadonatúj futballmezeket a helyi csapatnak, melyek Horst Nazareknek, az Egyesült Evangélikus-Református Egyház münzesheimi gyülekezete lelkipásztorának ajándékaként jutottak el a tiszaújfalui focistákhoz. Talán ez is hozzájárult ahhoz, hogy a hármas-tornából végred­mény­ben ők kerültek ki győz­tesként.

Míg a férfiak a futball­labdát bűvölték, a lányok és asszonyok rögtönzött röplabdacsapatokat szerveztek. A viadalban az érettebb korosztály bizonyult jobbnak, akik három játszmában pipálták le a tizen- és huszonéveseket.

A fordulatokban gazdag tizenegyesrúgó-versenyben – 22 jelentkező közül – a szalókai Bíró Sándor volt a legeredményesebb.

A nem mindennapi sportteljesítményeket követően a szórakozásé volt a főszerep: hajnalig tartó szabadtéri bál következett, melyhez a Szanyi Péter vezette Kolor együttes szolgáltatott talpalávalót.

Kertész Zsuzsa