„Hitünk ablak a világra”

Görög katolikus táborok, túrák

2002. június 21., 02:00 , 75. szám

A görög katolikus egyház fiataljai idén ismét részt vehetnek a Batári Ifjúsági Találkozón, amelyre ez alkalommal június 25–27. között kerül sor. A találkozó fő témája Az ifjúság szerepe az egyház életében lesz. Jelentkezni június 17-ig lehetett a helyileg illetékes parochusnál. A programban egyházi szolgálatokon való részvétel, a témakörrel kapcsolatos előadások, ügyességi és szel­lemi ve­tél­kedők szerepelnek majd.

2002. július 1–7. között Darázsfalván (Oszij) a 12-14 éves gyermekek számára szerveznek tábort, amelyben mintegy 120 fiatal részvételére számítanak.

Immár nyolcadik alkalommal rendezik meg Tiszaújhelyen a Megmaradni ifjúsági találkozót. Az idei találkozót két turnusban bonyolítják le. Az első héten, július 16. és 19. között a 14–16 éveseket, míg július 22. és 25. között a 16 éven felülieket várják. Mindkét tábor fő témája A betegek kenete lesz. A jelentkezési lapokat 2002. június 23-ig lehet eljuttatni Tiszaúj­helyre a helyi parochusokon keresztül. A szervezők kérik, a jelentkezők vigyenek magukkal imakönyvet, Szentírást, hálózsákot vagy pléde(ke)t, tisztálkodási eszközöket, kényelmes ruhát, jegyzetfüzetet, íróeszközt.

Augusztus 5–11. között kerül megrendezésre Zánkán a Háló Nagy­­­­­­ta­lál­kozó, amelyen Kárpátaljáról mintegy 40 Hálós fiatal vehet részt. A Háló-találkozó idei mottója: „Hitünk ablak a világra”.

Emellett a nyár folyamán két kerékpártúrát is kínálnak a görög katolikus fiatalok számára. Az elsőt a tiszaújhelyi, batári és karácsfalvai egyházközségek szervezik, útvonala a magyarországi Sárospatak–Fűzér–Hollóháza. A másik túrára a tiszaújlaki, tiszabökényi és mátyfalvai görög katolikus egyházközségek szervezésében kerül sor, úti céljuk a Hoverla.

kz