Focimeccs és utcabál

Falunap Mezőkaszonyban

2002. június 28., 02:00 , 76. szám

Első ízben rendeztek falunapot június 23-án Mező­ka­szonyban, melyen megjelent Ivan Ivancso parlamenti képviselő, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírmeggyes település önkormányzatának küldöttsége, valamint jelen voltak a Beregszászi járás vezetői.

Hitman Tibor polgármester köszöntő szavaiban elmondta, a falunap megrendezésének egyik legfőbb célja, hogy közelebb hozza egymáshoz a falu lakóit. A községi tanács szeretné elérni továbbá, hogy a falu visszanyerje régi arculatát, s a kaszonyi szőlészet és borászat ismét híres legyen Európa-szerte.

Radvánszky Ferenc református lelkész az önmeghatározás válságáról és annak megoldási lehetőségeiről beszélt: a mai, posztmodern korban ismét meg kell találnunk nemzeti önazonosságunkat.

Petneházy István helytörténész Kaszony múltjáról beszélt, majd Ertsey Géza Péter, Nyírmeggyes, és Hitman Tibor, Mezőka­szony polgármestere testvérközségi szerződést írt alá. A nyírmeggyesi önkormányzat sportszerelést ajánlott fel a járási bajnokságban szereplő Mező­ka­szonyi FC futballcsapatának, amit Tóth Sándor csapatvezető vett át.

A megnyitót követő zenés-táncos műsorban felléptek a ka­szo­nyi óvodások, a középiskola, illetve a kultúrház tánccsoportjai, a helyi zeneiskola növendékei, az esztrád­zenekar, valamint Peleskey Erzsébet énekes. Bajnoki labdarúgó-mérkőzésre is sor került, melyen a hazaiak ellenfele Bereg­som csapata volt. A remek iramú, változatos, indulatoktól sem mentes mérkőzés végül 1:0 arányú hazai győzelemmel zárult, ami emelkedett hangulatot biztosított a mérkőzést követő tombolasorsoláshoz, majd a hajnalig tartó utcabálhoz.

B. J.