Gólparádé, szépségverseny, nótaszó – dédai módra

Falunap Dédában

2002. június 28., 02:00 , 76. szám

Vasárnap immár ötödik alkalommal tartottak Dédában falunapot, melynek népszerűségét igazolja, hogy a nagy meleg ellenére ezúttal is több százan vettek részt a látványos rendezvényeken. A hagyományokhoz híven az idei parádé is labdarúgó-mérkőzéssel vette kezdetét. Ezúttal két utcacsapat mérte össze erejét, majd a sokgólos döntetlen örömére a játékosok már közösen adóztak a hideg sör élvezetének.

A nap hősei kétségtelenül az óvodások voltak, akik a kora délutáni tikkasztó hőség ellenére is kitartottak, s verssel, tánccal, énekszóval szórakoztatták a közönséget. A két kategóriában meghirdetett szépségversenyre idén 24 kis- és nagylány nevezett be, akiket Pitkin, a nap mókamestere mutatott be a zsűrinek és a jelenlévőknek. A szépségbírák döntése ezúttal a vörös ruhás versenyzőknek kedvezett, a 6-12 évesek között ugyanis Tompa Andreát választották királynőnek, a 12-18 évesek között pedig Antal Beatrix fejére került a korona.

A délután folyamán színpadra léptek továbbá a helyi kultúrház táncos lábú ifjú tehetségei is, valamint a Nógrád megyéből érkezett mátraszőlősi nyugdíjasklub énekkara. Ez utóbbi csoport – számos más anyaországi nyugdíjaskör képviselőivel együtt – a községben zajló nemzetközi nyugdíjas-találkozó vendégeként vett részt az ünnepségen, mely az Eg­ressy Margit által vezetett dédai, Arany János nevét viselő nyugdíjasklub és a helyi tanács ugyancsak hagyományos rendezvénye.

Az este már táncos mulatságon érte a résztvevőket, ahol a fiatalok diszkózenére, az idősebbek pedig nótaszóra ropták a táncot reggelig.

P. Zs.