Hiányos a finanszírozás

Összeült a megyei tanács

2002. július 5., 02:00 , 77. szám

Július 3-án összeült a megyei tanács II. ülésszaka, amelyen 65 képviselő jelent meg.

Napirend előtti kérdésekre válaszolva Henna­gyij Moszkal, a megyei közigazgatási hivatal elnöke elmondta: a megye idén valószínűleg a vártnál kevesebb pénzre számíthat a központi költségvetésből. Így előreláthatólag kevesebb jut majd a beruházásokra, s az árvízvédelmi és helyreállítási programokra is. Mint a kormányzó elmondta, többször kezdeményezett találkozót ez ügyben Kinah kormányfővel, ám egyelőre nem járt sikerrel.

A tanács a továbbiakban elfogadta a testület ügyrendi szabályzatát, melyet Brenzovics László képviselőnek, a KMKSZ alelnökének javaslatára a módosító indítványokkal együtt, egy csomagban szavaztak meg a képviselők. Ugyancsak jóváhagyta a testület a megyei tanács állandó bizottságainak megalakításáról előterjesztett határozattervezetet is.

A megyei tanács határozata értelmében a tavalyi költségvetési tartalékalapból fennmaradt több mint 2 millió hrivnyát az adóbevételek teljesítésének arányában osztják el a járások között.

A képviselők a költségvetési bizottság javaslatára döntöttek arról, hogy a jövőben a kárpátaljai gépkocsi-tulajdonosoknak is le kell róniuk a megye területén határátlépés céljából áthaladó járművek után fizetett illetéket. (A kérdésről lapunk következő számában részletesen is beszámolunk.) Az előterjesztést a tanács a magyar képviselők ellenszavazatával fogadta el.

B. J.