„Mondjatok búcsút bűneiteknek!”

Búcsú Nagybakoson

2002. július 5., 02:00 , 77. szám

Szent László tiszteletére tartottak ünnepi misét és búcsút a nagy­bakosi római katolikus egyházközségben június 30-án, vasárnap. Az idén öt éve felszentelt templom ünnepére érkezett híveket és zarándokokat Dióssy Kornél atya, a Budapesti Domonkos Rendi templom plébánosa köszöntötte, aki 1989–1995 között Kár­pátalján élt és teljesített papi szolgálatot.

– A templom védszentjének tiszteletére tartott búcsú lényege, hogy az ember búcsút mondjon bűneinek és elgondolkodjon Isten hozzá intézett szavain – mondta szentbeszédében Kornél atya. – Jézus szerint a fő parancs a szeretet, ezért vizsgáljuk meg életünket, hogy megvan-e benne az Isten és az embertársaink iránti szeretet. Szent László király is ezen parancsolat szerint irányította a rábízott országot, építtetett kolostorokat, tartott zsinatot. Ez a templom a ti Isten iránt érzett szeretetetek alapjaként épült, legyen hát valóban az Ő házává. Jöjjetek ide szívesen, legyen erőforrásotok, hálaadásotok és könyörgésetek helye, mind az ünnepek, mind a hétköznapok idején.

A szentmise keretében Pohareczky Róbert és Molnár János frissen felszentelt pap és diakónus részesítette szentáldozásban a híveket. A szertartás közös könyörgéssel, majd himnuszénekléssel ért véget.

Popovics Zsuzsanna