Hopliták, nindzsák, huszárok, indiánok

2002. július 12., 02:00 , 78. szám

A gyermekeknek készült Kész Barnabás A világ nagy harcosai című könyve, de a felnőttek számára is számos érdekes olvasnivalót tartogat.

A könyv tömören, érdekes adatokkal tarkítva mutatja be az egyes népek és korok harcművészetét, harcosait és fegyverzetüket, harci stratégiáit.

A rendkívül látványos kiadvány lapjain találkozhatunk többek között a gladiátorokkal, a spártai hoplitákkal, a lovagkor páncélos vitézeivel, a nin­dzsák­­­kal és a shaolin papokkal, de az amerikai indiánokkal is. A munka idő- és helyhiány miatt nem törekedhetett a teljességre, így kimaradtak a könyvből az aztékok, a janicsárok, a szikek, a zuluk, az arabok, a maszájok. Különös gonddal és részletességgel taglalja viszont a magyarok harcművészetét, hiszen a honfoglaló harcosokat, a fekete sereget és a huszárokat is bemutatja. Az érdekes adatok mellett nagyméretű, színes képek illusztrálják a leírtakat: a harcot, a harcosokat, fegyvereiket, stratégiájukat.

A könyv átfogó képet ad a két világháború és az azt követő időszak fegyvereiről, katonáiról és fontosabb eseményeiről is.

(Graph-Art Stúdió Kft., 2002)

karmacsi