Ünnepelt a KMKSZ Csapi Nyugdíjasklubja

Tízéves jubileum

2002. július 19., 02:00 , 79. szám

Július 14-én határon inneni és túli nyugdíjasszervezetek tartottak ünnepélyes találkozót a Csapi Városi Tanács nagytermében, ahol tiszteletét tette Vlagyimir Gorinyeckij, Csap polgármestere és Kovács Miklós, a KMKSZ elnöke is.

Az eseményt Balogh Alice, a tízéves fennállását méltató Csapi Nyugdíjasklub elnöke nyitotta meg, üdvözölve a vendégeket, a majd hétszáz résztvevőt. A klubelnök megkö­szönte a helyi önkormányzatnak a nyug­díjasszervezetnek nyújtott segítséget, majd külön tiszteletét fejezte ki a helyi klubközösség kilencven éven felüli tagjainak.

Ezt követően az Életet az Éveknek Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szövetsége képviseletében Gidófalvy Albert tolmácsolta jókívánságait a jubiláló csapi nyugdíjasoknak, majd röviden bemutatta az anyaországi nyugdíjas­szö­vetség munkáját, vázolva annak feladatait és terveit. Végül az Országos Nyugdíjas Szövetség nevében egy-egy jelképes ajándékot nyújtott át Balogh Alicénak és Halász Józsefnek, a KMKSZ helyi alapszervezete elnökének.

A köszöntőkhöz csatlakozott továbbá Vlagyimir Gorinyeckij polgármester, Pliska György alpolgármester, Halász József, a KMKSZ helyi alapszervezeté­nek elnöke és Polják Éva, a munkácsi nyugdíjasklub elnöke, majd színes műsor következett. Elsőként a fiatal generáció lépett színpadra, hogy nívós szavalatokkal és virtuóz zongorajátékkal lepje meg az ünneplőket. A záhonyi, munkácsi és csapi nyugdíjasklubok zenés-nótás előadása után jóízű ebéd várta a résztvevőket. Az ezt követő, késő estébe nyúló, hangulatos táncos mulatsághoz a munkácsi nyugdíjasklub fáradhatatlan zenekara szolgáltatott talpalávalót.

Imre Adrienn