Első nekifutásra nem rossz…

Falunap Badalóban

2002. július 26., 02:00 , 80. szám

A Beregvidék szinte minden települését érintő falunap- mozgalomba ezúttal Badaló kapcsolódott be. A polgármesteri hivatal, a helyi képviselők és lakosok, valamint az egyéni szponzorok által gondosan előkészített és lebonyolított eseményre a futballpályán és annak környékén került sor.

Nagy Endre polgármester üdvözlő beszédéből kiderült, hogy a helyiek nem véletlenül választották a mostani időpontot a falunap megrendezésére, hiszen a badalói református templom falán díszelgő emléktábla bizonysága szerint 1847. július 17-én e hűs falak tövében pihent meg Petőfi Sándor.

A protokollbeszédek után a futballpálya hátterében felállított pódiumra irányult a figyelem. A helyi óvodások műsorát követően a Mezőváriból és Beregszászból érkezett táncosok, vendégművészek szórakoztatták a jelenlevőket. Az előadásokkal egy időben került sor a Badaló – Mezővári járási labdarúgóderbire. Az ifik mérkőzését némi meglepetésre a vendégek nyerték 2:1 arányban, de a felnőttek nemes elégtételt vettek a sérelemért, 6:0 arányban győzve le az ellenfelet. Természetesen nem maradhatott el az ilyenkor megszokott tini-szépségverseny és a tombolajáték sem. Ez utóbbi főnyereményeként egy élő nyuszit és egy bárányt sorsoltak ki.

A tikkasztó hőség ellenére szép szám­ban összegyűlt vendégsereg éhét-szomját bográcsgulyás, illetve a helyszínen felállított büfék kínálata csillapította. A fiatalok számára igazából az esti órákban vette kezdetét a mulatság, a hajnalig tartó diszkóban Papp József zenekara szolgáltatta a talpalávalót.

Tamási