Az óvópedagógiai szak lett a legnépesebb

Hetvenkilenc gólya a főiskolán

2002. augusztus 9., 02:00 , 82. szám

Lezajlottak a felvételi vizsgák a Kárpátaljai Magyar Tanárképző Főiskolán. A jelentkezők többsége nemcsak megannyi tapasztalattal lett gazdagabb, hanem azzal a jóleső érzéssel térhetett haza, hogy szeptemberben megkezdheti tanulmányait a tanintézményben. Míg az elmúlt tanévben 73-an vették sikeresen az akadályokat, a 2002/2003-as tanév első félévét 79 diák kezd­heti el.

A legnépesebb szak idén az óvópedagógiai lett, melyre 22-en nyertek felvételt, ezt követi 15-15 fővel a földrajz és az angol–történelem szak. A tanítói szakon 12-en, történelem–földrajzon pedig 10-en kezdhetik meg főiskolai tanulmányaikat.

Az idén először meghirdetett tanítói–óvópedagógiai, illetve tanítói–angol szakpárok indításához kevésnek bizonyult a felvételizők lelkesedése. Az előbbi szakra hárman nyertek felvételt, ők tetszés szerint a tanítói, illetve az óvópedagógiai szakot kezdhetik el szeptemberben, az utóbbi szakpárra felvett két fiatal pedig a tanítói szakosok sorait erősítheti. A legnagyobb érdeklődés egyébként a földrajz szak és az angol–történelem szakpár iránt mutatkozott, amelyekre 41-en, illetve 43-an jelentkeztek.

O. T.