Együtt szurkolt a falu apraja-nagyja

Tizedik mezőkaszonyi labdarúgó utcabajnokság

2002. augusztus 16., 02:00 , 83. szám

Immár tizedszer rendezték meg Mezőkaszonyban az utcabaj­nok­ságot, amelyen a „Brazilok”, a Tipéd utca, az Alsóvég, a Kis utca, a Köz­pont és Barabás utca csapata mérte össze erejét a futballpályán.

Az utcabajnokság Kaszonyban igazi népünnepély. A csapatok és a falu la­kossága már hónapokkal korábban megkezdi az előkészületeket, s amikor eljön a nagy nap, a falu apraja-nagyja ott szurkol a pálya szélén.

Az idei bajnokság nagy küzdelmeket hozott. Hogy nem babra megy a játék, az is bizonyította, hogy hivatásos bíró dirigálta a találkozókat. Néhol sziporkázó, néhol szemet gyönyörködtető, néhol indulatoktól sem mentes játékot és pa­rádés gólokat láthatott a közönség, amely lelkesen buzdította és hajtotta győzelemre a fiúkat. Míg a pályán forrtak az indulatok, a bográcsban főtt az ízletes gulyás, sült a saslik. A szo­ros küzdelemből végül a Központ csapata került ki győztesen, második lett a Tipéd utca, megelőzve az Alsóvég csapatát.

A kupa átvétele után a szórakozásé volt a főszerep. Az el-eleredő eső sem tudta eltántorítani a kaszonyiakat a „táncparkettől”, sokan a sátrak alatt keresve menedéket folytatták a mulatozást egészen hajnalig.

karmacsi