Népvigalom Beregsomban

Foci, gulyás és tánc

2002. augusztus 16., 02:00 , 83. szám

Az időnkén esővel riogató viharfelhők ellenére szépszámú közönség és jó hangulat jellemezte az idei falunapot Beresomban.

Az ünnepélyes megnyitó után a helyi óvodások és iskolások verses-zenés műsora következett, majd a beregsomi és bót­rágyi kultúrházak műkedvelő csoportjai léptek a helyi sport­pálya szabadtéri színpadára.

Ezt követően az ügyességi vetélkedőké volt a főszerep. A műsorvezetők leleményességét és a fiatalabb korosztály aktivitását dicséri, hogy a nap folyamán majd százan próbálkoztak kötélhúzással és zsákban ugrással, majd rúdmászással, melynek abszolút bajnoka Ködöböc Ferenc és Deme János lett. A tizen­egyesrúgó-bajnokság legjobbjának ezúttal Szabó András bizonyult, aki négy értékesített büntetővel vihette el a fődíjat. A sakkverseny hét nevezője a zajos vigadal­o­m­­­­tól kissé félrevonulva mérte össze tudását, itt csak késő este avattak bajnokot.

A tombola fődíjaként egy pár hetes malacka is gazdára talált, míg a többi szelvénytulajdonosra édesség és aján­dék­cso­ma­gok vártak. A szervezők egyébként egyetlen verseny győztesét sem engedték el üres kézzel, a helyi farmerek sátrainál felállított kondérokból pedig valamennyi résztvevő elé ízes bográcsgulyás és illatos főtt kukorica került.

pzs