Kristályos fürtök – másodszor

Nagyszőlős

2002. augusztus 30., 02:00 , 85. szám
A színpadon Inna Teremtova, a Nagy­pa­lá­di Művészeti Iskola tanára

Második alkalommal került megrendezésre a „Kristályos fürtök” elnevezésű megyei könnyűzenei és táncverseny-fesztivál Nagyszőlősön augusztus 24–25-én. A Perényi-park szabadtéri színpadán szombaton 31 ének és 25 táncprodukciót láthatott a nagyközönség, melyeket rangos szakmai zsűri bírált el. A grémium tagjai voltak többek között Galina Burljácka és Szergij Mihancsuk neves könnyűzenei fesztiváligazgatók, valamint Erik Vajda zeneszerző, fesztiváldíjas előadóművész is.

Vasárnap este került sor az ünnepélyes eredményhirdetésre és díjátadásra, amit látványos és színvonalas gálakoncert követett. Az énekesek között ezúttal négy, a táncosok között egy első díj került kiosztásra (ez utóbbit a nagyszőlősi Era tánccsoport vehette át), míg a fesztivál fődíját a taracközi énekes, Okszana Szlavna nyerte. Számos különdíj, oklevél is gazdára talált, a szponzorok felajánlásai nyomán pedig valamennyi résztvevő értékes ajándékcsomagokkal térhetett haza.

A gálán a neves meghívott előadók és a korábbi fesztiválgyőztesek mellett valamennyi díjazott is színpadra lépett, hogy immár versenydrukktól mentesen szórakoztassa a mindvégig lelkesen tapsoló, közel ezres létszámú közönséget.

P. Zs.