Orvoskonferencia Aknaszlatinán

200 vendég, 30 előadás

2002. augusztus 30., 02:00 , 85. szám
A konferencia résztvevői a föld alatt

Az Aknaszlatinai Országos Allergológiai Kórház bázisán a hét végén került sor arra a nagyszabású nem­­zetközi orvoskon­feren­ciára, melynek a munkájában mintegy 200 hazai és külföldi vendég vett részt.

A megalakulásának 10. évfordulójához közeledő Magyar Egészségügyi Társaság és a Kárpátaljai Magyar Egészségügyi Dolgozók Társasága (KMEDT) szervezésében lebonyolított rendezvényre az anyaországból, Erdélyből, a Felvidékről, a Délvidékről (Vajdaságból) és Kárpátalja településeiről érkezett orvosok és szakdolgozók a két nap folyamán közel 30 előadást hallgathattak meg, miáltal betekintést nyerhettek a környező országok legégetőbb egészségügyi problémáiba, meg­ismerkedtek a nemcsak nálunk, de világviszonylatban is egyedülálló aknaszlatinai allergológiai kórház tevékenységével.

A tudományos munka mel­lett jutott idő a kikapcsolódásra is, így a kórház föld alatti osz­tályának és a helyi bányászmúzeum anyagának megtekintésére, kirándulásra Európa föld­rajzi középpontjához és a munkácsi várba, valamint a aknaszlatinai gyógyhatású sóstóban való megmártózásra is.

Jakab Lajos

badalói családorvos, a konferencia résztvevője