Az eső sem tudta elmosni

A közel 700 éves Barkaszó első falunapja

2002. szeptember 20., 02:00 , 88. szám

A hét végén megtartotta első falunapját a 2400 lelket számláló, közel 700 éves Barkaszó. A hideg, esős időjárás sem vette el a falu lakosainak kedvét a szórakozástól, hiszen több százan látogattak el a futballpályán meg­tartott ünnepségre.

A rendezvényen jelen volt Kovács Miklós, a KMKSZ elnöke, Gu­lácsy Géza, a KMKSZ Munkácsi Járási Középszintű Szervezetének elnöke, Koncz Sándor, a munkácsi járási állami adminisztráció család- és ifjúságügyi osztályának vezetője.

Séra Gyula, a KMKSZ Barkaszói Alap­­szer­ve­zetének elnöke szerint a falunap sikeresen felrázta Barkaszó lakosságát, melynek közel tíz éve nem volt része hasonló rendezvényben. Kovács Miklós, a KMKSZ elnöke beszédében elmondta: a falunap kiváló alkalom arra, hogy az emberek a saját kis világukból kilépve a közösséggel együtt ünnepeljenek. Sok megpróbáltatást megélt már Barkaszó és lakossága a történelem folyamán, de az összefogás megtartotta immár közel 700 éven át – mondta Gu­­lácsy Géza. Tóth János, Barkaszó tanácselnöke is hangsúlyozta, hogy mind a falunap, mind pedig a falu jövője tekintetében sok türelemre és összefogásra van szükség, amiben nagy szerep juthat a helyi vállalkozóknak.

Az ünnepség gazdag programjában szerepelt többek között lángos­­evő- és kötélhúzóverseny is, a falu legerősebb embere pedig Antal Ernő lett. A szépségversenyt Kató Renáta nyerte, míg a közönségdíjat Séra Magdolna kapta.

A futballtornán Barkaszó, Szernye és Ra­fajna csapatai mérkőztek meg. A jó hangulatot a munkácsi KMKSZ-alap­­­­­­­­­­­szervezet kisegyüttese, az óvodások és a középiskolások műsorai biztosították, míg a levegőt a finom bográcsgulyás és saslik illata töltötte be.

A tombolán a szerencsések nyulakat, libákat, terményt és sok más értékes ajándékot nyerhettek.

karmacsi