Örömmel járnak a találkozókra

Munkácsi nyugdíjasklub

2002. szeptember 20., 02:00 , 88. szám

Többek szerint napjainkban a nyugdíjasok sorsa a legszomorúbb, hiszen bár egész életüket munkával töltötték, jelenleg a nyugdíjból az alapvető dolgokra sem futja. Ez így is van, ugyanakkor sok minden nem pénz kérdése. A jó közérzetet, a szeretetet például nem vásárolhatjuk meg, s az idős embereknek még nagyobb szükségük van közösségre, mint a fiatalabb generációknak.

Már 12 éve mű­­ködik a KMKSZ mun­kácsi nyugdíjasklubja. Mint vezetőjük, Polyák Éva elmondta, a szervezetnek jelenleg 145 tagja van, egy-egy rendezvényükön legalább 70-80 tagtársuk van jelen. Történelmi, irodalmi és kötetlen témájú esteket egyaránt szerveznek. Legutóbbi, szeptember 16-i találkozójukon például a születésnapjukat ünneplőket köszöntötték szerény ajándékkal. Ilyen zenés-táncos mulatságokra egyébként negyedévente sor kerül. Az összejöveteleken a zenét a klubtagokból alakult, örökzöld dallamokat játszó Nosztalgia együttes szolgáltatja.

Örömmel jönnek a találkozókra, mondják a klubtagok, mert itt megvitathatják az őket érdeklő témákat, s ha kis időre is, de feledni tudják a mindenna­pok gondjait. Sokaknak ez az egyetlen szórakozási lehetőségük, és hálásak, hogy a közösség tagjai lehetnek. Az idős emberek nagy tisztelettel beszélnek Amerikában élő támogatójukról, Pákh Sándorról.

Következő találkozójukra, amely egyben tisztújító gyűlés is lesz, szeptember 23-án kerül sor.

Váradi Natália