Új elnök a tanács élén

Beregszászi járás

2002. október 1., 02:00 , 94. szám
Erdélyi Károly újdonsült tanácselnök és elődje, Revák István

Új elnököt választottak kedden a képviselők a beregszászi járási tanács élére, miután Revák Istvánt, a testület korábbi vezetőjét a megyei állami közigazgatási hivatal elnökének helyettesévé nevezték ki.

Erdélyi Károly eddigi elnökhelyettes személyében egyetlen jelölt pályázott a megüresedett tisztségre, akit az előzetes várakozásoknak megfelelően a jelenlevő 79 képviselő közül két „nem” szavazat ellenében 77-en támogattak a titkos szavazás során. Helyettesévé az újdonsült tanácselnök Orosz Sándort ajánlotta, akinek megválasztását egyöntetűen támogatták a képviselők.

A továbbiakban a járási tanács képviselői megvitatták a járás felkészülését az őszi-téli időszakra, illetve a költségvetés teljesítésének ütemét. Elfogadták a mezőgazdasági bizottság elnökének beszámolóját az agrárreform menetéről, továbbá jóváhagyták a járás új címerét és zászlóját. A tanács döntése értelmében elkezdődhet a Beregszászi Bethlen Gábor Magyar Gimnázium új épületrészének tervezése, valamint határozat született a járási kórház finanszírozásának növeléséről is.

Baráth József